משה טרדימן
טל אנגרט
15/1/2020
ב- 15 בינואר 2020 פרסמה איחוד האמירויות את הסדרה הראשונה של העקרונות המנחים למימון בר קיימא.
מימון בר קיימא מתייחס לתהליך שלפיו יש לקחת בחשבון שיקולים סביבתיים וחברתיים בזמן קבלת ההחלטות לגבי השקעות. קיימות יוזמות רבות ברחבי העולם ליצירת מסגרת חקיקתית שתאפשר השקעות ברות-קיימא. מימון בר קיימא הינו נושא רוחבי שיכול להשפיע על חקיקות בתחומים שונים.
העקרונות המנחים פורסמו ע"י הרשויות הרגולאטוריות באיחוד האמירויות וביניהן המשרד לשינויי אקלים ולאיכות הסביבה, הבנק המרכזי של איחוד האמירויות, רשות הביטוח של איחוד האמירויות, רשות השירותים הפיננסיים של דובאי, המרכז לפיתוח הכלכלה האסלאמית בדובאי ועוד. העקרונות המנחים מבוססים על אג'נדה 2030 של האו"ם לפיתוח בר קיימא שבמרכזה מטרות הפיתוח בר הקיימא.
על פי מסמך העקרונות המנחים למימון בר קיימא באיחוד האמירויות, מטרת הרשויות הרגולטוריות היא "להפגין את מחויבותן המשותפת לטפח ולעודד באופן פעיל את הקהילות המוסדרות ואת בעלי העניין ליצור הרמוניה בין פעילויותיהם לבין עדיפויות הקיימות של איחוד האמירויות." כמו כן, "במישור הלאומי, העקרונות תומכים ביישום של עדיפויות הקיימות של איחוד האמירויות. ברמה הבינלאומית, העקרונות מסמנים שאיחוד האמירויות מכירה בחשיבות הגורמים הסביבתיים, החברתיים והמנהליים התאגידים עבור קהילת המשקיעים. במישור של קהילת הגופים הכפופים לרגולציה, מטרת העקרונות היא להקל על המעבר של איחוד האמירויות לכלכלה יותר בת קיימא ולסייע לארגונים לפתח אסטרטגיות שיגוונו את הכלכלה, לסייע למתן סכנות הנובעות מהביקוש העולמי המופחת לנפט, להסתגל לסיכונים הפיזיים של שינויי האקלים ולבחון את ההזדמנויות החדשות להשקעה שהם מציגים."
מסמך זה אף קובע כי העקרונות הם "וולונטריים ומייצגים את השלב הראשון של העבודה המשותפת של הרשויות [הרגולטוריות] כחלק מהמאמץ להבטיח שהמעבר יוצא אל הפועל באופן הדרגתי ותוך התייעצות." כמו כן, עקרונות אלו לוקחים בחשבון גם את הדרישות, העקרונות והקווים המנחים של השריעה.
לבסוף, המסמך מפרט את 3 העקרונות המנחים הכוללים: שילוב של הגורמים הסביבתיים, החברתיים והמנהליים התאגידים (ESG) במנהל, באסטרטגיה ובניהול הסיכונים; דרישות התאמה מינימאליות וקידום דיווח וחשיפה מתאימים הקשורים ל- ESG.
יצוין בהקשר זה כי בישראל אין עיסוק מסודר בנושא.
Comments