top of page

אגן ים סוף, הנמצא לדרומה של מדינת ישראל, מהווה נתיב מסחר ותנועה נוסף עבור המדינה ועובר לאחרונה תהפוכות רבות, הכוללות אתגרים, סכנות והזדמנויות רבות.

 

אגן ים סוף הפך בשנים האחרונות לזירת מאבק פוליטית, מדינית וצבאית, שמכילה בה בעת תחרות בין מעצמות, מאבקים אזוריים וסכסוכים מקומיים. בנוסף, מהווה אגן ים סוף כר נרחב לפעילות ולתחרות כלכלית, שכוללת הקמת תשתיות, פרויקטים של פיתוח, פרויקטים סביבתיים, ופעילות מסחר ענפה. מבחינת ישראל, המתרחש באגן ים סוף הוא בעל חשיבות לאינטרסים המדיניים, הביטחוניים והכלכליים של המדינה.

 

מאמר זה מתאר את המתחולל בזירת אגן ים סוף, סוקר את ההתפתחויות האחרונות בתחומים השונים, מצביע על האינטרסים של מדינת ישראל, וקורא בסופו לנצל את שעת הכושר הקיימת, ולבחון כיצד ישראל יכולה להשתלב יותר במרחב זה, גם מבחינה כלכלית וגם מבחינה מדינית.

הים האדום

Image by Ishan @seefromthesky

14.07.2019

מחוז הים האדום - מודל למאבק נגד הפלסטיק במצרים

ב- 2 באפריל 2019 הכריז מושל מחוז הים האדום, אחמד עבדאללה, על איסור השימוש במוצרי פלסטיק, החל במוצרי פלסטיק חד פעמיים, ...

jibboti-01_edited_edited_edited.jpg

17.8.2018

כשאינטרסים עולמיים פוגשים מנהיג אמיץ: מה קרה פתאום שגרם למדינות קרן אפריקה לקדם שלום באזורם

מה קרה פתאום שגרם למדינות קרן אפריקה לקדם שלום באזורם? 

מאחורי הסכם השלום בין אתיופיה לאריתריאה מסתתרים נתיב ימי עמוס, בסיסים צבאיים של ארה"ב וסין ועימות בין קטר וטורקיה לערב הסעודית | באופן נדיר למדי לצערנו, האינטרסים העולמיים והאזוריים באפריקה דוחפים לשלום ולא לעימות

egypt-nile-water-shortages-2012-4-6_edit

4.1.2019

מומחים במצרים מזהירים: מצב משק המים במדינה בדרך לאסון. 

צרות אצל השכנה מדרום | צמצום זרימת מי הנילוס, קצב ילודה גבוה ותחילת עליית מפלס מי הים מסכנים את משק המים והמזון של המדינה בעלת 100 מיליון התושבים | ההתנהלות הממשלתית הלא מאורגנת לא עוזרת | מלחמתו החדשה של א-סיסי

interest_edited.jpg

יולי 2018

הים האדום כמרקחה: מאבקי הכוחות והאינטרסים של ישראל באגן ים סוף 

אגן ים סוף, הנמצא לדרומה של מדינת ישראל, ומהווה נתיב מסחר ותנועה נוסף עבור המדינה, עובר לאחרונה תהפוכות רבות, הכוללות אתגרים, סכנות והזדמנויות רבות.

Man-Jumping-in-Pool-with-No-Water--55903

17.8.2018

מלחמת המים

מחסור במים ויריבויות פוליטיות עלולים לדחוף את דרום אסיה למלחמות. 

הטמפרטורות עולות והמים הולכים ואוזלים | מדינות דרום היבשת הגדולה, שגם ככה מסוכסכות ביניהן במשך עשרות שנים, ניצבות בפני משבר שמאיים על חייהם של מאות מיליוני בני אדם | האם יצליחו להתגבר על המחלוקות ולחפש פתרון במשותף?

נמשיך לעדכן

 

מוזמנים להוסיף חומרים למאגר על ידי יצירת קשר איתנו קשר

bottom of page